Distribuitor Autorizat, FOREVER BUSINESS OWNER Timar Adrienne ID: 400-000-111-547 : Sunati ACUM!

Cum sa fii eficient in vanzari

Cum sa fii eficient in vanzari

În calitate de FBO, știi foarte clar că dinamica afacerii tale depinde de capacitatea ta de a convinge potenţiali clienţi sau viitori membri ai echipei tale.

Dacă ei te vor simpatiza, dacă vor crede în ceea ce spui și li se va părea atractivă propunerea ta, atunci s-ar putea să cumpere produse Forever sau să se înscrie în afacere.

A fi pe placul cumpărătorului este cel mai puternic element dintr-o relaţie de afaceri. Oamenii nu pot avea încredere în tine dacă nu te plac. Dacă ei te simpatizează, atunci te pot crede.

cum sa fii eficient in vanzari

Dacă te cred, s-ar putea să cumpere. Așadar, ca om de vânzări, e bine să te străduiești în permanenţă să fii charismatic și să generezi încredere.

Care sunt criteriile dupa care clientul alege produsul!?

Dar ce alte aspecte sunt de luat în calcul atunci când ne întrebăm ”Care sunt criteriile pe baza cărora un client ia o decizie de achiziţie de produse sau de înscriere în afacere?”

El trebuie, în primul rând, să înţeleagă ceea ce cumpără. De aceea, e bine să foloseşti, să cunoști foarte bine și să  poţi explica beneficiile oferite de produse și avantajele afacerii Forever.

El trebuie apoi să simtă că există o potrivire între nevoile sale și ceea ce oferă Forever.

Aspiraţia spre un stil de viaţă aparte, dorinţa de a avea independent financiară, de a fi mai sănătos și mai împlinit sufletește sunt puncte de rezonanţă cu mulţi dintre semenii noștri.

Prezinta  clientului diferenta intre compania ta si alte companii cu argumente

El trebuie să perceapă diferenţa faţă dealte afaceri MLM și faţă de alte produse similare existente pe piaţă. Argumente în acest sens sunt suficiente, de la longevitatea companiei și suportul oferit pentru fiecare FBO, până la calitatea incontestabilă a produselor și excelenţa Planului de Marketing.

Trebuie să știe că ai aceleași interese cu el, că ceea ce primește va fi de ajutor atât lui, cât și ţie.

Trebuie să te privească drept o resursă care merită valorificată.

Pentru asta, pune accent pe factorul oportunitate și subliniază faptul că i se prezintă acum, pentru a cataliza luarea deciziei.

Indepărteze senzaţia de risc și să pună accent pe valoare, minimizând astfel factorul preţ. Riscul achiziţiei de produse sau cel al angajării în afacere este o barieră mentală sau fizică. Imaginată sau chiar reală, ea îl face pe prospect să ezite sau chiar îl împiedică să facă pasul respectiv.

Rolul vanzatorului

Rolul tău, ca om de vânzări, este să identifici și să elimini astfel de bariere. Iar detectarea lor este, de cele mai multe ori, mai dificilă decât îndepărtareaDe aceea, prin ascultare activă, încearcă să înţelegi ce se petrece în mintea clientului tău potenţial.

Un NU inseamna intotdeauna nu in vanzari

Exercitiu de vanzare Vanzatorul si clientul

Spre exemplu, există clienţi care consideră că nu-și pot permite achiziţionarea produselor Forever, că acestea le vor da bugetul peste cap.

Soluţia e simplă: dacă vor deveni Forever Business Owneri, vor putea acoperi aceste cheltuieli (și nu numai) din profitul obţinut.

Alţii consideră că nu au nevoie de produse, că sunt un lux. Acestora li sepoate explica faptul că investiţia în păstrarea sănătăţii și într-un stil de viaţă mai bun nu se măsoară în bani, dar soluţia financiară este oricum la îndemâna lor, prin înscrierea în afacere.

Dacă riscul perceput este că pot găsi același fel de produse în altă parte, la preţuri mai mici, se poate apela la calitatea incontestabilă și unicitatea pe piaţă, elemente garantate de tehnologii și linii proprii de producţie. Iar dacă un prospect se teme că produsele nu se vor ridica la înălţimea așteptărilor ori că rezultatele afacerii vor întârzia să apară, pot fi amintite milioanele de consumatori mulţumiţi, sutele de istorii de succes și cei peste 30 de ani de creștere constantă şi globală a afacerii.

Poate că cel mai mare risc pe care un prospect îl poate percepe este acela că valoarea oferită de produse nu justifică banii cheltuiţi. Sau că timpul și efortul pe care trebuie să le depună în afacere nu vor fi o investiţie cu retur suficient de mare.

alatura-te echipei mele te vreau in echipa echipa de succes flp forever living

Asteptarile unui prospect cand incepe afacerea Forever

Și aici intervine una dintre cele mai mari calităţi ale omului de vânzări – aceea de a oferi valoare și de a ști să o pună în evidenţă.

Un prospect are anumite așteptări de la ceea ce i-a fost promis.

Rolul tău, în calitate de sponsor, este să te asiguri că le cunoști și că ele vor fi împlinite și chiar depășite. În același timp, pentru a percepe complet valoarea oferită, prezintă-i situaţia din multiple perspective. Nu fă focus doar pe înscrierea în afacere, de exemplu, ci şi pe posibilitatea de a beneficia de produse de-a lungul întregii vieţi.

Fără a face promisiuni certe, ajută-l pe prospect să-și vizualizeze existenţa peste câţiva ani, atunci când va putea ajunge la un anumit nivel în Planul de Marketing, iar o parte din visurile sale vor fi împlinite.

În acel moment, va înţelege valoarea a ceea ce i se oferă, barierele din calea actului decizional vor trece în planul doi și veţi putea intra, împreună, în minunatul univers Forever.

Exercitiu de vanzare cu un client

În timpul dialogului cu un prospect care ezită, întreabă-l ”Ce riscuri potenţiale vezi în  te înscrie în afacere?”. Scrieţi-le, împreună, pe o listă. Întreabă-l și care crede că pot fi recompensele.

Listează-le și pe acestea, punându-le într-o lumină favorabilă. Apoi, elimină pe rând riscurile, cu argumentele pe care le cunoști deja. Folosește introduceri de tipul

”Știai că, de fapt, …”, ”Să presupunem că am putea să

…” sau ”Cunosc următoarea situaţie …”

La final, pune o singură întrebare: ”Crezi că mai există și alte motive pentru care să nu te înscrii?”. Apoi, în tăcere, așteaptă răspunsul.

El va fi, în mod normal, cel pe care ţi-l dorești. La cât mai multe vânzări şi parteneri noi în afacere,

Alexandru Israil

Specialist marketing

F O R E V E R | R o m â n i a & R e p u b l i c a M o l d o v a | a u g u s t 2 0 1 5 | 1 9 6

No comments yet.

Leave a Reply